Darwin...la expo!



No es el más fuerte de las especies el que sobrevive, tampoco es el más inteligente el que sobrevive. Es aquel que es más adaptable al cambio. (Charles Darwin)


Hace ya algunos meses que fui a ver esta exposición en el Museo Marítim de Barcelona. No quería dejar de comentarla. Finaliza el 1 de septiembre y creo que vale la pena. Tiene algo de mágico pasearse delante del escritorio de Darwin. Soy de letras y lo científico no me ha interesado mucho nunca, pero admito la fascinación por el personaje. Es una exposición de las grandes, venida directamente de EE.UU., una de esas maravillas que nos ofrece de vez en cuando este museo, que es uno de mis favoritos. Si podéis, escaparos a verla. Más información en esta entrevista en catalán: "Estamos aquí por azar".

.

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Hola Sílvia, he seguit fent una ullada pel teu blog fins arribar a aquest punt, on m'hi he frenat de cop. Darwin...

Porto una estona pensant com m'ho puc montar per dir algo de forma no literal però que no ha estat pensada abans (no és una idea, com intuïr). La raó és un petit projecte que tinc entre mans, no sé si es farà gran o qué.

Qué passaria si Darwin existís en el present? Hi una altra persona hagués descobert la seva teoria aleshores?

Traslladar-nos a la época de Darwin comporta tot el context d'aleshores. Cultural, històric, de coneixements, etc. Però actualment, això ha cambiat. Per mi la grandesa recau sobre quelcom que és inmutable en el temps. Això el fa gran, i a la vegada Darwin va detectar un "troç" de una cadena molt més amplia.

Desgranada l'evolució, cal preguntar-nos, qué és l'ésser humà, o millor dit, els éssers vius? I té una resposta clara, senzilla i que passa desapercebuda... Per que en el fons, no ho volem veure.

No és una cosa divina, ni màgica, i tant de bo fos l'atzar...

Actualment, d'això que dic que és real (el que no he mencionat), ja forma part integrant d'una altra cosa que estic investigant. Sento no poder dir més per aquí.

Per aquest motiu... Et semblaria bé que en parléssim un dia? La meva intuició em diu, que valdria la pena. Tot i que ets de lletres, i jo de números, pot solapar.

Saluts!

PD: Si no ho veus adhient. Pots borrar aquest missatge. No passa res, ja saps.

INTJ
syl ha dicho que…
Benvingut sigui aquest projecte, les idees i reflexions. Aquest espai està obert a tot això, és la seva raó de ser...Salutacions!